Otin kunninahimoiseksi tavoitteeksi lähettää uutiskirjeitä säännöllisen epäsäännöllisesti noin viikon välein. Jos et ole jo listalla, tässä on maistiaisia, että mitä ne tyypillisesti pitävät sisällään. Liity mukaan täyttämällä sivun oikeassa laidassa oleva kenttä. Hävittävää ei ole, et saa spammia ja listalta voi poistua milloin haluaa.
Viikon polttavat
Viikon polttavissa käydään läpi viikon aikana vastaan tulleita mielenkiintoisia tai muuten nostamisen arvoisia linkkejä, artikkeleita ja videoita.
Heikki Marin – Jääkiekkoilijan voimaharjoittelu. Kuten arvata saattaa Heikin kynästä tulee taattua laatua ja asiantuntemusta. Jos kiekkohommat kiinnostavat, kannattaa lukaista läpi! Olen myös kirjoittanut aiemmin aiheesta kaksiosaisen artikkelin. Linkit ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen. Huomiona vielä, että viimeinen osa on Ville Vilénin tekemä vieraskirjoitus.
Renaissanceperiodization.com Glute Training Tips for Hypertrophy. Kuka ei hyötyisi vahvemmasta takaketjusta? Vaikka suurempi lihas ei ole aina automaattisesti vahva lihas, sillä on potentiaali suuremmalle voimantuotolle.
Joni Jaakkola – Viisi syytä miksi treenisi ei tuota tuloksia (sis. ratkaisun avaimet). Heikin tapaan, Jonin tekstit eivät petä ja tämä on myös taattua laatua. Odotan innolla kyseisen herran keväällä julkaistavaa kirjaa!
wlforums.com forums – Klokov Training Program. Mielenkiintoinen vilkaisu herra Klokovin ohjelmapohjaan, toki autenttisuudesta voidaan olla montaa mieltä mutta ajatustasolla tarkastelu on ainakin mielenkiintoista. Huomion arvoista on suuri vetoliikkeiden painottaminen. Ei ole ehkä sattumaa, että tempauksessa liikkuvat lähes maailmanennätykseen oikeuttavat kilot polven alla pidettävällä stopilla!
Barbellmedicine.com Newsletter – Volume 2. Issue 1. Tämä on itse asiassa linkki toiseen uutiskirjeeseen. Kirjoittajana on Barbell Medicinen nokkamies Jordan Feigenbaum, joka on koulutukseltaan lääkäri ja lisäksi tavallista vahvempi sellainen.
Unbeatable Mind Podcast – The Iron Cowboy, James Lawrence, talks about how he was able to do 50 triathlons in 50 days. Missä ihmisen suorituskyvyn rajat menevät? Ainakin omissa kirjoissani niitä vietiin taas hieman pidemmälle tämän suorituksen myötä. Pidin Dean Karnazesin 50 perättäistä maratonia uskomattomana suorituksena ja se on sitä edelleen mutta tämä menee vielä uusiin sfääreihin!
Blogi
Ja sitten blogin puolelle!
Resilienssi ja tavoitteellinen harjoittelu. Mitä resilienssi oikein tarkoittaa? Tämän englanninkielen lainasanan taakse pakkautuu paljon ominaisuuksia tai osa-alueita: joustavuus, sitkeys, periksi antamattomuus, peräänantamattomuus ja lannistumattomuus. Kysymys kuuluukin, että kukapa ei hyötyisi tällaisista ominaisuuksista? Klikkaa linkkiä, jos resilienssin ”syvempi olemus” kiinnostaa ja haluat tietää, että miten sitä voi kehittää.
14 ajatusta aerobisen systeemin harjoittamisesta. Vanhan blogitekstin nosto tai kertaus. Olen painottanut opiskeluissa viime aikoina kestävyysharjoittelua ja sen suunnittelua. Kertasin tekstin, mikä toimi kertauksena jopa kirjoittajalla. Tsekkaa ulos!
Podcast
Podcastin puolella 15. jaksossa haastattelussa on Circus Helsingin rehtori Mikko Rinnevuori! Aiheena on taito-oppiminen. Mitenkään edeltäneitä vieraita aliarvioimatta, tämä oli erittäin kiinnostava keskustelu, josta tuli myös paljon hyvää palautetta! Tavoitteellisesta taito-oppimisesta ei juurikaan puhuta ja haastattelussa tippuukin jatkuvasti pieniä kultahippuja. Klikkaa linkkiä ja paina play-nappia! Ehdottomasti tunnin arvoinen kuuntelukokemus. Aihepiirejä ovat muun muassa:
- Mitä taito-oppimisessa näkee usein tehtävän väärin?
- ”Toistoja ilman toistamista” – mitä tämä tarkoittaa?
- Miten usein suorituksen tai harjoitteen tulisi onnistua, jotta ollaan sopivalla haastavuuden tasolla?
- Miksi määrään sidotut suoritusstandardit voivat olla jopa haitaksi? Esimerkiksi: ”Haluan onnistua tässä 10 kertaa putkeen!”
- Miksi jotkut oppivat liikunnallisia taitoja tai suorituksia keskimääräistä nopeammin? Mitkä ovat merkitseviä tekijöitä: liikunta- ja lajitausta, asenne, sinnikkyys vai jopa perimä?
- Levon merkitys taitoharjoittelussa.
- Kuinka paljon tarkoituksellista ja keskittynyttä harjoittelua voi tehdä päivässä? (Todennäköisesti vähemmän kuin voisi ensiajattelemalta olettaa…)
- Käsinseisonnan perusteet -kirja. Kerro lyhyesti mistä on kyse. Millainen kirja on ja kenelle se on suunnattu?
- Huomioita painonnostoharjoittelusta.
Vastaa