Tommi Martikainen on huipputason pyöräilyvalmentaja ja Kehity pyöräilijänä -kirjan kirjoittaja. Jos olet pyöräilijä tai olet kiinnostunut pyöräilystä, haastattelu on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen.
Kuva: SPU / Lauri Heino
- Tommin taustaa ja mikä toi hänet alun perin pyöräilyn pariin.
- Tehoperusteinen (wateilla) harjoittelu. Mitkä ovat hyödyt?
- Voiko harjoittelua tehdä riittävällä tarkkuudella ilman tehon mittausta?
- Tehoperusteinen harjoittelu maastopyöräilyssä: mitkä ovat yhtäläisyydet ja erot maantiellä?
- Maastoajon luonnostaan pätkittäinen tehontuotto ja sen huomioiminen harjoittelussa.
- Sprinttikyvyn ja huipputehon harjoittaminen lajeissa, joissa sillä on oleellinen merkitys. Esim. kortteliajo, maastopyöräilyssä lyhyet matkat yms.
- Peruskunto-ominaisuuksien kehittämistä tilanteessa, jossa on rajallinen aikabudjetti ja perinteinen volyymiin perustuva harjoittelu ei ole mahdollista.
- Kulutetun energian käyttö suureena tai markkerina harjoittelussa. Mikä on ajatus tämän takana?
- Mikä on johtanut em. mallin käyttöön ja onko se yleisesti käytössä?
- Testaaminen, FTP- ja laboratoriotestien käyttö.
- Zwift- ja muut vastaavat palvelut – uhka vai mahdollisuus?
- Ja paljon muuta!
Jesse says
Hei,
Kiitos mielenkiintoisesta haastattelusta, itselleni erittäin mielenkiintoisia aiheita tuli käsiteltyä. Hiukan häiritsevää oli se kun haastattelijalla tuntui olevan tarve validoida omaa tietämystään aiheista jopa puhuen haastateltavan päälle. Kohteliasta haastateltavaa kohtaan sekä kuulijalle sujuvampaa on antaa haastateltavan kertoa näkemyksensä kysymyksiin, eikä haastattelijan tarvitse kommentoida oliko näkemys hyvä vai huono. Mikäli järjestetään keskustelutilaisuus jossa haastateltavia/keskustelijoita on useampi niin sitten moderaattorin rooli tulisi olla erillinen.
Jukka Mäennenä says
Kiitos palautteesta! Podcastien suurkuluttajana en pidä laisinkaan päällepuhumisesta, keskeytyksistä ja osaamisen tarkoituksellisesta esiintuomisesta. Siitä syystä pyrin välttämään kaikkia näitä aina viimeiseen asti. Tässä kohtaa se ei nähtävästi onnistunut eli pitää kiinnittää entistä paremmin huomiota asiaan, etenkin kun aihepiiri on sellainen, josta innostuu helposti.
Asia huomioidaan jatkossa. Kiitos.