Kulmasoutu lattialta on monipuolinen liike, joka tuo mukavia eroja perinteiseen versioon nähden. Liikkeestä on kirjoitettu aiemminkin otsikolla: Bang for the buck liikevalinnat. Tässä blogitekstissä otetaan uusintakierros liikkeeseen, miksi se on hyvä vaihtoehto ja missä yhteydessä sitä voi käyttää.
Kaikki kulmasoudut aloitetaan oletusarvoisesti lattialta, mutta tässä versiossa tanko lasketaan maahan joka toiston välissä. Perinteiseen versioon verrattuna, jossa tankoa kannatellaan koko sarjan ajan tulee tällöin seuraavat erot:
- Toistojen välinen tauko antaa lyhyen, mutta tuntuvan palautusmahdollisuuden: otevoimalle ja keskivartalolle.
- Näiden seikkojen johdosta liikkeessä pystyy käyttämään suurempia rautoja verrattuna perinteiseen versioon.
- Liikkkeen alun nostovaihe tapahtuu pääasiassa lantion ojennuksella – aivan maastavedon tavoin – mikä tekee siitä monipuolisen apuliikkeen.
- Tekniikka perustuu tangon tasaiseen liikkeeseen; joka toistolla tanko saatetaan liikkeelle lantion ojennuksella liikkeelle ja päätetään käsien vaakasuuntaisella vedolla.
Kaikki voimaharjoittelun suhteen on tiettävästi jo keksitty ja vastaavia tai lähelle osuvia liikevariaatiota on useita, kuten esimerkiksi Pendlay row. Erona siihen on kuitenkin, että yleensä vartalo pidetään täysin paikallaan soutuliikettä lukuun ottamatta toisin kuin tässä versiossa.
https://www.instagram.com/p/BrFOA28A-TH/
Missä kohtaa käyttää lattialta tehtävää kulmasoutua?
- Pääliikkeenä, kun aika on kortilla ja pitää saada paljon tapahtumaan lyhyessä ajassa. Kun siihen yhdistää 1-2 liikettä, jo 30-40 minuutissa saa varmasti paljon aikaan.
- Lannesarana-liikemallin apuliikkeenä, esimerkiksi kyykyn jälkeen.
- Ärsykevaihteluna perinteisen kulmasoudun jälkeen tai toisinpäin.
- 3-4×6-12 toimii hyvin suurimman osan ajasta.
Vastaa