Sami Sundvik – Yksinkertaista painonhallintaa naisille. Hauska teksti, joka osuu monessa kohtaa naulankantaan.
“Suurin osa ylikiloistani on peräisin juustoista”
Hetkinen, se ei siis olekaan mysteeri, se ylipaino ?
T-nation (Mike Robertson) – Do you really need a lifting belt. Herra Robertson summaa vyön käyttämisen paremmin kuin hyvin! Kirjoittelen todennäköisesti aiheesta lisää vielä itsekin jossain vaiheessa, mutta tästä selviää jo kaikki oleellinen.
Strong First – ”Green” strength. Onko Pavelista tullut ituhippi? Ei varmasti. Sen sijaan teksti herättää ajatuksia, että tarvitsetko kolme eri nostovyötä ja käsipainoja 1,25kg korotuksin? Et välttämättä. Harjoittelun pystyy hoitamaan hyvinkin minimalistisilla välineillä.
Strong First – The courage to do less, Muslce confusion, exercise variety – tuossa joitakin termejä, joilla tietynlaisia treenimuotoja markkinoidaan. Kun keskittyy pääperiaatteisiin, välineestä huolimatta, niin tekemällä vähemmän voi yhtäkkiä saadakin paljon, paljon enemmän.
Robertson training systems – Long duration low intensity cardio. Kyllä kyllä, luit oikein. Lenkkipolulle mars! Robertsonin artikkeli on erittäin kattava ja siksi lukemisen arvoinen. Kirjoitin itse samasta aiheesta blogiteksteissä Aerobinen harjoittelu on aliarvostettua osa 1 ja Aerobinen harjoittelu on aliarvostettua osa 2.
Robertson training systems – Big lifts and core training. Tarvitseeko keskivartalo harjoittaa erikseen, jos kyykyssä ja maastavedossa pystyy käsittelemään kunnioitettavia rautoja? Ei välttämättä – jos lihastasapaino on kunnossa. Se tarkoittaa, että niin selkä- kuin vatsalihakset ovat tasavahvoja ja lantion kontrolli on kunnossa. Harva kuitenkin läpäisee tämän seulan. Must read!
Eric Cressey – 5 reasons to do direct rotator cuff exercises. Cressey on spesialisti, mitä tulee olkapään vahvistamiseen ja kuntouttamiseen. Herran mielipidettä kannattaa siis kuunnella kun on kyse tästä iänikuisesta kysymyksestä, eli tarvitseeko kiertäjäkalvosimia vahvistaa erillisillä harjoitteilla.